ATILLA YOLDAŞ

Om atilla


Atilla Yoldaş är en av vår tid viktigaste röster och riktar strålkastarljuset mot sina hjärtefrågor som antirasism, jämställdhet och att motverka destruktiva machonormer. Han är född i Norrköping men bor och verkar i Stockholm. Han har i sju års tid varit en uppskattar journalist på Expressen med populära krönikor och debattinlägg. Efter en inflytelserik tid på en av Sveriges största publikationer lämnade han Expressen för att nya utmaningar och satsa på aktivism, driva debatt på sina sociala medier och föreläsa på ämnen som bygger på hans debutbok ”Mansboken – från en kille till en annan”. Hans uppmärksammade bok om handlar just om machokultur och dess skadliga inverkan på oss som människor och på vårt samhälle. 

Hans fokus är främst på jämställdhetsfrågor och i synnerhet destruktiva maskulinitetsnormer, machokultur och mäns våld mot kvinnor. Han skriver regelbundet om dessa frågor på hans Instagram med en växande publik där Atillas inlägg visas över 5 miljoner gånger i månaden. Hans imponerande engagemang har lett till nomineringar och utmärkelser som ”Årets nätängel” 2018, ”En av framtidens unga makthavare” 2017 och 2019 kammade han hem titeln som ”Årets Nätängel”. Hans arbete som journalist och samhällsdebattör har gett honom bland annat Expressens journaliststipendie 2016, en plats som representant i det Europeiska jämställdhetsinstitutet för att fokusera på ojämställdhet på EU-nivå och nominerades nyligen till ett unikt samarbete med FN Kvinnor internationellt.  Atilla Yoldaş är även ambassadör för den ideella föreningen Mind som arbetar med psykisk hälsa. 

ATILLA YOLDAŞ

hyllad journalist, aktivist och författare


Journalist och författare

Atilla Yoldaş är en högaktuell och prisad journalist med fokus på antirasism, jämställdhet och att motverka destruktiva machonormer. Han driver ofta och gärna debatter i sina sociala medier har tidigare som journalist på Expressen, skrivit insiktsfulla och träffsäkra. Hans arbete som journalist och samhällsdebattör har gett honom bland annat Expressens journaliststipendie 2016, en plats som representant i det Europeiska jämställdhetsinstitutet för att fokusera på ojämställdhet på EU-nivå och nominerades nyligen till ett unikt samarbete med FN Kvinnor internationellt.

Årets nätängel

Atilla Yoldaş har varit nominerad till Årets Nätängel tidigare och 2019 kammade han hem titeln. Hans motivering var "utan tvekan och med en tydlig övertygelse har Atilla Yoldaş länge satt strålkastaren där det behövs. Oavsett om det gäller att uppmärksamma utsatta och hotade eller de som hotar och hatar. Med en vass penna och en skarp röst skapar han förutsättningar för förändring på riktigt – inte minst genom att ständigt ifrågasätta sin egen roll i helheten – men framför allt genom att aldrig backa från det han anser är rätt."

ATILLA YOLDAŞ

kontakt och bokning


  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.