Om Atilla Yoldaş

Atilla Yoldaş är en av vår tid viktigaste röster och riktar strålkastarljuset mot sina hjärtefrågor som antirasism, jämställdhet och att motverka destruktiva machonormer.

Boka och kontaktSe föreläsningar
Journalist och aktivist

Dra fördel av Atilla Yoldas gedigna erfarenhet som en hyllad journalist och aktivist, och lär dig av hans insikter och kunskaper.

Förändra normer

Få kunskap om hur du kan bidra till att förändra skadliga machonormer och hjälpa till att bygga en mer jämlik och inkluderande kultur.

Bekämpa rasism

Utveckla din förståelse med Atilla Yoldas expertis för att bekämpa rasism och främja jämlikhet mellan kulturer och samhällsgrupper.

Prisad och hyllad journalist, aktivist, debattör och författare. Med en vass penna och en skarp röst skapar han förutsättningar för förändring på riktigt.

Atilla Yoldaş är en av vår tid viktigaste röster och riktar strålkastarljuset mot sina hjärtefrågor som antirasism, jämställdhet och att motverka destruktiva machonormer. Han är född i Norrköping men bor och verkar i Stockholm. Han har i sju års tid varit en uppskattar journalist på Expressen med populära krönikor och debattinlägg.

Efter en inflytelserik tid på en av Sveriges största publikationer lämnade han Expressen för att nya utmaningar och satsa på aktivism, driva debatt på sina sociala medier och föreläsa på ämnen som bygger på hans debutbok ”Mansboken – från en kille till en annan”, som diskuterar machokulturens skadliga effekter

Se video frånAtillas föreläsning

”Mansboken – från en kille till en annan” handlar om machokultur och dess skadliga inverkan på oss som människor och på vårt samhälle. Se Atilla prata om boken här.

Podcasts

Atilla Yoldaş är grundaren till podcasten Machokulturen. Där frågan om Machokultur drivs till sin spets. Bland gästerna hörs aktivister, experter och ungdomar som själva tvingas förhålla sig till de destruktiva mansnormerna.

Lyssna här

Föreläsningar

Föreläsningen bygger på hans bok ”Mansboken – från en kille till en annan”, om sex, relationer, våld, psykisk ohälsa, kvinnosyn och homofobi. Atilla Yoldaş fokuserar främst på jämställdhetsfrågor och destruktiva maskulinitetsnormer.

Läs mer här

Mansboken

Atilla Yoldaş högaktuella bok ”Mansboken – från en kille till en annan” om destruktiv machokultur och dess direkta inverkan på män och unga killar samt den indirekta påverkan på de som tvingas förhålla sig till machokulturen.

Läs mer här

Utmärkelser och erkännanden

En röst mot machokultur och för jämställdhet

Atillas huvudfokus ligger på jämställdhet, destruktiva maskulinitetsnormer, machokultur och mäns våld mot kvinnor. På Instagram, där hans inlägg når över 5 miljoner visningar månatligen, diskuterar han dessa ämnen. Hans arbete har gett honom utmärkelser som ’Årets nätängel’ 2018 och titlar som ’Framtidens unga makthavare’ 2017.

Hans arbete som journalist och samhällsdebattör har gett honom bland annat Expressens journaliststipendie 2016, en plats som representant i det Europeiska jämställdhetsinstitutet för att fokusera på ojämställdhet på EU-nivå och nominerades nyligen till ett unikt samarbete med FN Kvinnor internationellt. Atilla Yoldaş är även ambassadör för den ideella föreningen Mind som arbetar med psykisk hälsa.

Journalist och författare

Atilla är en högaktuell och prisad journalist med fokus på antirasism, jämställdhet och att motverka destruktiva machonormer. Han driver ofta och gärna debatter i sina sociala medier har tidigare som journalist på Expressen, skrivit insiktsfulla och träffsäkra. Hans arbete som journalist och samhällsdebattör har gett honom bland annat Expressens journaliststipendie 2016, en plats som representant i det Europeiska jämställdhetsinstitutet för att fokusera på ojämställdhet på EU-nivå och nominerades nyligen till ett unikt samarbete med FN Kvinnor internationellt.

Årets nätängel

Atilla Yoldaş har varit nominerad till Årets Nätängel tidigare och 2019 kammade han hem titeln. Hans motivering var ”utan tvekan och med en tydlig övertygelse har Atilla Yoldaş länge satt strålkastaren där det behövs. Oavsett om det gäller att uppmärksamma utsatta och hotade eller de som hotar och hatar. Med en vass penna och en skarp röst skapar han förutsättningar för förändring på riktigt – inte minst genom att ständigt ifrågasätta sin egen roll i helheten – men framför allt genom att aldrig backa från det han anser är rätt.”


"Atilla har en härlig framtoning och pratar verkligen till sin publik. Han är äkta, kunnig och han bjuder  sig själv. Föreläsningen höll en bra nivå kunskapsmässigt, och manade till reflektion. Det som var mest uppskattat vad filmerna och den tydliga faktan."

Face of Gällivare

Boka och kontakt

Jag ser fram emot att höra från dig och diskutera hur jag kan hjälpa dig. Tveka inte att kontakta mig. Låt oss samarbeta och skapa något fantastiskt tillsammans.

*” anger obligatoriska fält

E-mail*